Meny
1962
Car Wash Industrie blir født
Det første bilvask anlegget, WESUMAT I, også kalt "Rundløper", utvikles i Augsburg av herrene Weigele og Sulzberger.
1963
Das erste Drei-Bürsten-Portal
Kleindienst entwickelt eine Autowaschanlage mit minimalem Platzbedarf: die erste elektrisch angetriebene Drei-Bürsten-Portalwaschanlage – eine Sensation.
1976
Super-Polish Combi fra Kleindienst
Kleindienst presenterer det første vaskeanlegget, som også renser hjulene målrettet.
1987
Soft Wash fra Wesumat
Den nye soft wash generasjonen presenteres som et perfekt samspill av kjemi, høytrykk- og børstevask, produktdesign og prosessteknikk.
unternehmen_historie_animation_1.pngunternehmen_historie_animation_2.png
1994
C 45 fra California Rohé
Redusert energiforbruk og svært økonomisk: Under disse standardene utviklet California Rohé portalanlegget C 45. I tillegg begeistret det med lavt plassbehov, redusert støyutslipp og høy vaskekapasitet.
unternehmen_historie_animation_3.png
Array
1998
CK 30 fra California Kleindienst
"Slank, når det gjelder kostnadene – høy klasse angående kvalitet" – det var reklamen California Kleindienst hadde i 1998 for det nye portalvaskeanlegget CK 30. På tross av uvanlig kompakte dimensjoner ble den nye, smarte teknikken forent ned til den minste detalj.
2002
Innføring av generasjonen SoftCare
Med SoftCare Pro kommer det første WashTec portalvaskeanlegget på markedet. Det forener individuelt design med teknikk i toppklasse.
2008
WashTec overtar Auwa Chemie GmbH
Overtagelsen er et konsekvent steg på den strategiske veien til å være en komplett tilbyder innen bilvask.
unternehmen_historie_animation_5.png
2012
Softcare² Pro Touchless
Den nye høytrykksteknikken i kombinasjon med effektiv kjemisk forvask gir et svært godt rengjøringsresultat for touchless vask. Kundene kan nok en gang velge mellom "berøringsløs", "berørende" og en kombinasjon av begge.
2014
Die SoftCare Pro Classic Race
SoftCare Pro Classic Race er trimmet for hurtighet ved at flere funksjoner gjøres samtidig. Premium-ekspress-programmet med poleringen ShineTecs 2-GO har en ny rekordhastighet på kun seks minutter.
2016
Utvidelse AUWA produksjonsstedet Grebenau
AUWA-Chemie investerer rundt 6 millioner Euro i utvidelsen av produksjonen i Grebenau, og skaper dermed nye arbeidsplasser for regionen.
2016
Åpning av det nye WashTec Showroom
Vårt nye showroom består av to lyse og fine vaske haller sammen med et presentasjons og møterom i midten. På den ene siden har vi 192m² utstillingslokale, hvor vi har en maskin Softcare Pro Classic Race utstilt og i drift. På den andre siden er det en SoftCare² Pro, like utenfor finner du et vaske anlegg for tyngre kjøretøyer.
2017
SoftCare² Pro Silverlight
Vaskekvalitet, hastighet, brukervennlighet og design- Fire parametre, som vi hos WashTec kaller 4DIMENSIONS betegner moderne bilvask. SoftCare² Pro Silverlight, utstyrt med LightShow og StarTrack, de opplyste hjulsporene, er helt i tråd med designdimensjonen, og revolusjonerer vaskebransjen.
2018
Årets fabrikk.
Fagtidsskriftet «Produktion» og konsulentbyrået A.T. Kearney kåret i 2017 WashTec til vinner i kategorien fremragende produksjonsstedutvikling i industrikonkurransen «Årets fabrikk». Benchmark-kåringen ble innført i 1992 og gjelder tysk og europeisk produksjonsindustri.
2020
JUBILEUMSÅR
WashTec og AUWA har mye å feire: 20 år med WashTec AG og 50 år med AUWA! Sammen er vi uslåelige! Vi kan se tilbake på 175 års erfaring - fra Kleindienst til Wesumat og WashTec AG. Det betyr flere tiår med konsentrert ekspertise innen bilvask. I dag er WashTec verdens desidert ledende leverandør av innovative løsninger for kjøretøyvask.
2023
"Bærekraftig bilvask"-sertifikat
Vårt "Sustainable Car Wash"-sertifikat har blitt tildelt årlig siden 2023 og står for omfattende miljøvern. Symbolet gjør det mulig å gjenkjenne ved første øyekast om bilvask som tilbydes, er en bærekraftig bilvask. For å motta seglet må det til en sertifiserte prosess for bilvaskestedet, til å oppfylle en rekke strenge kriterier med hensyn til å unngå miljøforurensning.