Meny
header_unternehmen_umweltschutz_082023_NEU.jpg
Schließen
Kontakt kundesenter

For spørsmål om kjemikalier – service – reservedeler – service vakt – bestillinger – Prate med kontoret!

Ring: 22918180

WashTec Bilvask AS

Besøksandresse: Slependveien 108
Postadresse: Slependveien 108, 1396 Billingstad

Kontakt personer service:

Bjørn Guddal Hansen
Telefon: 004745234748

Kontakt person salg:

Tom Viktor Karlsen
Telefon: 004791880778

Kontakt skjema salg

Miljøvern

Miljøet forplikter.

Kundene forventer ikke bare et perfekt vaskeresultat av en bilvask- operatør. Men også miljøvennlige teknikker og kjemikalier. Dette passer med våre krav: Miljøaspektet er på plass i alt vi gjør. I alle bedriftens områder: Fra forvaltning over ressurs-håndtering i produksjonen, til transport og resirkulering.

Aktiv for miljøet. I dag og i fremtiden.

Og handle miljøbevisst er svært viktig for WashTec. Gjennom fortløpende forbedringer på alle områder vil vi videre bygge ut vår posisjon som ledende tilbyder av økologiske, ansvarlige bilvask- produkter og service. Vi har gjort mange fremskritt i løpet av de siste årene gjennom konsekvent handling.

 

Energibehov

Gjennom omfattende modernisering av byggene våre har vi kunnet redusere vesentlige varmetap. Under oppvarming bruker vi energi-effektive system som tiltak for energigjenvinning, luftsirkulasjon, fjernvarme, styringsteknikk og isolering av bygg. 

Strømmen som brukes av vår bedriftsentral og vårt
Hovedproduksjonsstedet vårt i Augsburg bruke >60% fornybar energi. En verdi som ligger betydelig over gjennomsnittet i landet. 

 

Resirkulering og reduksjon av avfall

Å resirkulere og gjenbruke har høy prioritet hos oss. I dag kan nesten alle råstoffer, som våre anlegg består av, resirkuleres. Når våre vaskeanlegg når slutten av levetiden tar vi oss av riktig deponering og reprosessering, hhv. gjenbruk av reststoffene.

Heftene for utvikling av en WashTec maskin inneholder allerede konkrete opplysninger om optimal resirkulering. Dermed får vi en best mulig gjenvinning.

 

Minimalt behov for ferskvann

Ferskvann er et uunnværlig og dyrt produkt for maskinell bilvask. WashTec har kontinuerlig fremskritt innen vannforbruket: Dermed synker forbruket av ferskvann for WashTec sine bilvaskanlegg med for hver ny generasjon. I tillegg reduserer vann gjenvinnings-system fra WashTec behovet for ferskvann til bilvask betraktelig: Til 14 - 30 liter pr. vask sammenlignet med 120 - 170 liter pr. vask, uten vann-behandling.

Klar for fremtiden
WashTec sine anlegg er miljøvennlige, de har et alternativ for å spare ferskvann. I Tyskland er f.eks. bilvask for hånd forbudt. På markeder med lavere miljøstandarder eller økt vannmangel forventes en strengere regulering. I Nord-Europa blir miljøforskriftene allerede strengere, også i andre land diskuteres det om å forby bilvask for hånd. Det betyr et ytterligere potensial for den miljøvennlige, maskinelle bilvasken med vannbehandlingsanlegg. I Skandinavia ble WashTec utmerket med miljøtegnet "Nordic Swan“for sine spesielle miljøvennlige vann-behandlingsanlegg i hhv. bilvask anlegg.

 

Vaskekjemi uten skadestoffer

WashTec vaskekjemi utvikles og produseres i samarbeid med vår utviklingsavdeling. Det blir tatt skånsomt hensyn til ressursene. Farge- og duftstoffer, emulgatorer og lignende stoffer unngås, så vidt som mulig.

Alle WashTec vaskekjemiprodukter er konsentrater som automatisk fortynnes og doseres i vaskeanleggene. På grunn av den svært konsentrerte virkestoffsammensetningen kan de doseres sparsommelig. Ved å bruke konsentrater kan forbruket, transportkostnadene og avgassemisjonene reduseres med inntil 70 prosent.

Kvalitet går foran kvantitet
Under produksjon av WashTec kjemiprodukter brukes det fortrinnsvis en lavere mengde av et effektivt råstoff eller en effektiv råstoffkombinasjon, i stedet for en høy mengde av et standard råstoff. Innholdstoffer som er giftige og "miljøfarlige" blir prinsipielt ikke brukt. Råstoffer som er forpliktet til markering (dvs. potensielt skadelige) erstattes så vidt det er mulig av råstoffer som ikke er forpliktet til markering.

 

Optimaliserte produksjonsprosesser

Det gjelder alle WashTec sine produksjonssteder, i Augsburg og Recklinghausen eller hos våre datterselskap i USA, Kina og Tsjekkia: Vi har optimalisert produksjonsprosessene iht. miljøaspekter på alle stedene.

Dette viser alle våre utmerkelser og sertifikater. WashTec er sertifisert iht. ISO 14001, allerede siden år 2000. ISO-sertifiseringen bestemmer globalt anerkjente krav til et miljø-håndteringsystem. Det kontrolleres regelmessig om forpliktelsene overholdes. Sertifikatet må fornyes hvert tredje år.

På vårt produksjonssted i Augsburg kommer det ikke noe vesentlig utslipp av skadestoffer. Produksjonsprosessene gjelder for det meste bearbeidelse av plater med en moderne maskinpark og sluttmontering av komponent-grupper. Ved å filtrere avgasser og avtrekk reduserer vi utslipp av skadestoffer til det teknisk mulige.

WashTec sitt miljømerke markerer alle produkter og produkt-komponenter som er spesielt miljøvennlig og skånsomme for ressursene.

 

Umweltpakt LogoDEKRA SiegelDEKRA SiegelVDA Siegel

Dette kan muligens også være av interesse