Meny
header_bewerbungsratgeber_2.jpg
Schließen
Kontakt kundesenter

For spørsmål om kjemikalier – service – reservedeler – service vakt – bestillinger – Prate med kontoret!

Ring: 22918180

WashTec Bilvask AS

Besøksandresse: Slependveien 108
Postadresse: Slependveien 108, 1396 Billingstad

Kontakt personer service:

Bjørn Guddal Hansen
Telefon: 004745234748

Kontakt person salg:

Tom Viktor Karlsen
Telefon: 004791880778

Kontakt skjema salg

Søknadrådgiver

Start vellykket –
fra begynnelsen av.

Første inntrykk teller. Vår søknadrådgiver hjelper deg med det som gjelder: Fra skriftlig søknad over forberedelse frem til jobbintervju. For en vellykket start sammen - allerede før din første arbeidsdag.

Jobbsøknaden

En meningsfull jobbsøknad vekker interessen til din nye arbeidsgiver. Tenk på: Første inntrykk avgjør. Unngå feil og uttrykk deg forståelig. Ikke skriv mer enn en DIN-A4-side (f.eks. i skrifttype Arial, str.12 punkt). Ikke gjenta noen opplysninger fra din CV.

Hold deg til vanlig praksis: Adresse, emne, innledning, hoveddel, avslutning, hilsen med underskrift, henvisning om vedlegg.

En søknad som overbeviser

Mange søknadrådgivere anbefaler en kreativ start for søknaden. Men det er ikke absolutt nødvendig. Du gjør ikke feil ved å skrive "Jeg vil gjerne søke på den ledige stillingen i avdelingen bilvask teknikk...". Ideelt sett forklarer du allerede i innledningen hvorfor du er en egnet kandidat: "Som diplom forhandler (FH) har jeg fem års yrkespraksis som distribusjonsleder for vaskeanlegg.“ Sett en referanse mellom din erfaring og kravene til stillingen som utlyses.

Dine eventuelle fremmedspråk og EDB kunnskaper, individuelle egenskaper og soft skills fremheves. Med ikke bruk fraser som "Jeg kan arbeide i team". Styrkene dine forbinder du heller med konkrete prosjekt. Du kan også nevne kontaktpersoner som referanser. Til slutt forteller du når du tidligst kan starte og hva dine forestillinger om lønn er (årslønn).

 

Jobbintervjuet

Jobbintervjuet foregår på et likt nivå. Det er ingen prøvesituasjon hvor kunnskaper etterspørres eller riktige svar er viktige. Målet er å bli kjent med deg personlig og finne ut om man passer sammen. Benytt anledningen til å stille spørsmål. 

Riktig forberedelse

Finn ut generell informasjon om bedriften på forhånd. Dermed kan du stille konkrete spørsmål under samtalen, og lettere finne ut om stillingen passer for deg. Spør om detaljer eller strategier ("Hvilke nyheter planlegger WashTec for fremtiden når det gjelder portalvaskeanlegg og vaskehaller?" "Hva kjennetegner WashTec sammenlignet med andre bedrifter?"). Du kan også spørre din samtalepartner konkret ("Hvorfor arbeider du hos WashTec?", "Hva liker du best og minst med arbeidet ditt?"). Eller spør om utvalget ("Hvordan går det videre etter denne samtalen?"). Det viser at du er interessert i et samarbeid.

Det er vanlig å spørre om dine gode egenskaper og svakheter, eller hva du har gjort i arbeidslivet under intervjuet. Ikke gjenta det du allerede har skrevet i søknaden. Gi heller et innblikk i din arbeidsmåte og hvordan du er faglig og personlig.

 

FAQ: Søke riktig

Må jeg kunne svare på alle spørsmål i jobbintervjuet?

Nei, det må du ikke. Spørsmål som ikke er tillatte må du heller ikke svare sant på, løgn er juristisk godkjent her. Spørsmål som ikke er tillatte er spørsmål angående svangerskap og familieplanlegging, politiske aktiviteter og partitilhørighet, religiontilhørighet, fagforeningsmedlemskap, formue hhv. gjeld*, rulleblad* og privatliv, som seksuell tilhørighet.  

* så vidt det ikke er relevant for arbeidsplassen

Skal jeg sende søknaden min online eller med posten?

Etter at du har sendt inn e-posten din får du en automatisk mottaksbekreftelse. Vær obs på at det kan ta litt tid pga. et stort antall søknader. Etter senest tre uker får du vite hva som skjer videre. Du får f.eks. en invitasjon til et jobbintervju  personlig eller via telefon/Skype.


Hvilken kleskode gjelder for jobbintervjuet?
Bruk klær som passer for stillingen du søker på. Dersom det er dress- og slipsplikt i arbeidsdagen, så bruker du tilsvarende i jobbintervjuet. Det er viktig at du bruker ordentlige og rene klær. I tillegg virker du mer selvbevisst når du kler deg godt.

 

Dette kan muligens også være av interesse